Evangelizáció 2000 Egyesület

Az Evangelizáció 2000 Egyesületet Forrai Botond bencés atya alapította 1993-ban, az evangelizáció szolgálatára.

AZ EGYESÜLET CÉLJAI

 1. A Biblia és a katolikus egyház tanítása szerint történő evangelizáció által annak elérése, hogy az emberek egymás közti kapcsolataiban érvényesüljön az Isten örömhírének befogadása, megélése és továbbadása
 2. A szociális és humanitárius gondolkodásmód terjesztése.
 3. A személyes életutak segítése, és a közösségi szemlélte erősítése a választott célcsoport tagjai számára
 4. A peremhelyzetben élők (munkaerőpiacról kiszoruló rétegek, szegények, pszichikai, erkölcsi és beilleszkedései problémákkal küzdők, különböző függőségekben szenvedők) segítése.
 5. Az ifjúság erkölcsi, lelki és szociális nevelése. A család összetartó erejének erősítése, a családi élet teljességének szolgálata.
 6. Az időskorúak lelki és szociális gondozása, elmagányosodott időskorúak bevonása a közösségi életbe. Az idős emberek otthonukban való felkeresése, betegségükben való ápolásuk és gondozásuk.
 7. Testi fogyatékosok lelki egészségének védelme és társadalmi beilleszkedésének segítése.

Az egyesület fenntartásában működik a ménfőcsanaki Árpádházi Szent Margit Evangelizációs Centrum, ahol programjaink jó része zajlik, valamint egyesületünknek is székhelye. Ez Magyarország és a magyarság első evangelizációs központja.

Bevételeink több, mint a fele adományokból áll, amit jószándékú emberek azért adnak, hogy hirdessük az evangéliumot. A többi bevétel a programok részvételi díja (ez a programok költségeinek általában a fele), SZJA 1%, pályázaton (elsősorban NCA) nyert összegek.

Kiadásaink kb. fele a főállású dolgozók (3 fő) munkabére és járulékai, a többi elmegy a ház fenntartására, rezsire, a programok alatti étkeztetésre, tanítási segédanyagokra.

Adószámunk: 18525948-1-08

Számlaszámunk: 59200037-15301819-00000000, Pannon Takarékbank

Jelenleg aktuális tennivalók, melyekhez anyagi segítségre szorulunk:

 • esővízelvezetés - ehhez még több millió forint szükséges
 • a tetőtér hőszigetelése - részben kész
 • a kijárati ajtók között van 2, ami nem hőszigetelő ajtó, ezek lecserélése 400.000 Ft (egy már megvan, hála Istennek!) Meg a "zöld ajtó", ami a havat ugyan nem engedi be, de a hideget igen.
 • a földszinti kápolnába további 40 székre van még szükség (40 x 25.000 Ft)
 • az emeleti teremben a parketta lecserélése 1,5 millió forint (2 évvel ezelőtti árajánlat)

Ezek a pluszköltségek az éves költségvetésben maximum 1.000.000 Ft-tal szerepelhetnek, ha nem kapunk rá célzott adományt, mert nem jut több. Tulajdonképpen ennyi se jut rá, csak ha kerül adomány, mert a fontossági sorrendben a napi kötelező kiadások messze megelőzik az ilyesmit.

Minden segítségért hálásak vagyunk, adakozóinkért rendszeresen imádkozunk.

Az egyesület beszámolói alább a csatolmányoknál találhatóak, 2003-tól máig.: